--2-- Asigurarile-sunt-in-continua-schimbare!-Profitati-ACUM! NEAMT


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 METABOND & ASIGURARI NEAMT
duminica, 19 Mai 2024 | 0:20
 
 


Noutati

Asigurarile sunt in continua schimbare! Profitati ACUM!

reclama

  Asigurarile sunt in continua schimbare! Profitati ACUM!

Totul despre RCA

Polita de asigurare RCA-Raspundere Civila Auto este un contract incheiat intre posesorul unui automobil, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata in acest sens, ce are drept unic scop despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma accidentelor de circulatie.

Cu alte cuvinte, asigurarea RCA acopera pagubele produse tertilor, din vina dumneavoastra in urma unui accident rutier.

Spre deosebire de RCA, asigurarea CASCO este o asigurare facultativa si acopera pagubele pe care le-a suferit autovehiculul dumneavoastra. Polita RCA este valabila numai pe teritoriul Romaniei, in afara granitelor fiind valabila polita Carte Verde.

Asigurarea RCA nu se adreseaza titularului sau, ci doar tertelor persoane care au fost pagubite din vina acestuia.

Pentru a asigura propriul automobil impotriva furtului sau a altor daune ce pot surveni, este necesara o polita de tip CASCO.

Conditii de utilizare

Pentru a incheia o polita de asigurare RCA trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

  • autovehiculul sa fie inmatriculat / supus inmatricularii sau inregistrat in Romania
  • asiguratul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului / persoana pe numele careia urmeaza sa se inmatriculeze autovehiculul (este valabil si in cazul autovehiculelor achizitionate in leasing)
  • prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului - certificat de inmatriculare/ carte de identitate / document care atesta dreptul de proprietate al persoanei care urmeaza sa inmatriculeze autovehiculul.

Asigurarea incepe sa isi faca efectul doar daca a fost eliberata, contra unei prime de asigurare, pe o anumita perioada prestabilita, de catre o companie autorizata sa incheie RCA.

Asigurarea RCA este pana in acest moment singura asigurare obligatorie cu caracter general impusa de statul roman. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania. Drept urmare, asiguratorii nu va pot refuza in momentul in care solicitati incheierea unei polite RCA.

In mod automat, la incheierea unei polite RCA, cu valabilitate pe teritoriul Romaniei, se incheie si o polita Carte Verde, care este echivalentul politei RCA atunci cand autovehiculul circula in strainatate.

~Pentru adevaratul RCA avantajos ... existam noi.

.....Unii ar spune ieftin. OK!  Cu asta ne ocupam zi de zi, de cativa ani.

Cautam cele mai bune oferte de asigurare RCA de la toate societatile de asigurari din Romania, le comparam pentru tine si alegeam varianta cea mai avantajoasa! 

Crezi ca iti poti permite sa circuli fara RCA?

De cele mai multe ori, soferii care circula pe drumurile publice sunt expusi riscului, fiind implicati in accidente de circulatie provocate de ei insisi sau de ceilalti participanti la trafic.

Se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan, un conducator auto sa produca daune de o valoare ridicata si pe care el trebuie sa le plateasca. Lipsa sumelor necesare ar duce, insa, la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa. In plus, asigurarea RCA este OBLIGATORIE.

Astfel, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto este metoda de protectie prin care sunt despagubiti tertii prejudiciati in urma unui accident auto, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. 
Aceasta are un scop bine definit: cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite. 

De ce exista asa mari diferente de tarife intre societatile de asigurare?

Odata cu intrarea in U.E. piata asigurarilor a devenit libera, fiecare societate avand astfel dreptul sa stabileasca propriul pret: in functie de polita lor de pret, de costuri, de dorinta de a acapara o anumita cota de piata,etc . Conditiile generale sunt aceleasi peste tot, sumele maxim asigurate la fel, ce difera practic este pretul si numele care apare pe polite.

Ce este bonus-malus?

Este un sistem ce va functiona in Romania din anul 2010, conform caruia soferii care nu vor cauza daune pe rca vor primi un bonus in reducerea tarifului, cam 10 % pe an, nu putand insa depasi 50 % reducere, iar clientii daunosi vor primi un malus,o majorare a primei de asigurare care nu poate fi mai mare de 100%.

Ce este constatul amiabil?

Constatul amiabil creaza cadrul juridic prin care se simplifica procedura de constatare a unor evenimente rutiere ce indeplinesc urmatoarele conditii:exista cel mult 2 vehicule implicate, nu exista daune corporale si cele 2 parti se inteleg.Prin urmare solutionarea problemei se va face la asiguratorul vinovatului, nemaifiind necesara implicarea politiei.In cazul in care partile nu se inteleg sau sunt mai multe vehicule implicate se urmeaza procedura clasica.

Am vandut masina, rca-ul mai era valabil. Pot recupera banii pe perioada ramasa?

Desigur, adresandu-va societatii de asigurare la care aveti incheiata polita, vi se inapoiaza banii pe perioada ramasa neasigurata.

Daca am pierdut polita rca ce trebuie sa fac?

Sa va adresati societatii care v-a incheiat polita pentru a va emite un duplicat. Daca este incheiata prin intermediul nostru luati legatura cu noi! Imediat vom rezolva.

Se plateste T.V.A. pentru politele de asigurare?

Nu, nu se plateste, politele de asigurare sunt nepurtatoare de tva.

Care e perioada minima de incheiere pentru un rca?

Perioada minima este de 6 luni. Cu exceptia masinilor ce urmeaza sa aiba numere rosii-in acest caz se poate incheia si pe o luna!

Reducerea pentru pensionari, cat este si pe baza cui se ofera?

Reducerea pentru pensionari difera de la o societate la alta, poate sa fie intre 20% si 50 %functie de firma de asigurari la care se incheie . Se ofera pe baza talonului de pensie care trebuie anexat la polita ce ramane la asigurator.

Se poate incheia rca pentru masinile inmatriculate in alta tara?

Din pacate nu, tuturor societatilor de asigurare din Romania le este interzis sa incheie Rca pentru masinile inmatriculate in alte tari.

Tocmai am cumparat o masina la mana a doua, am nevoie de rca?

Desigur, odata semnat contractul de vanzare cumparare veche polita isi inceteaza valabilitatea.Pentru a putea circula si pentru a putea inmatricula masina aveti nevoie de o noua asigurare rca pe numele noului proprietar. Daca numarul de inmatriculare se schimba , se face fara el, numarul de identificare fiind cel mai important.

Care sunt companiile de asigurari autorizate sa incheie asigurari RCA?

Societãti de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor sã practice asigurãri obligatorii de rãspundere civilã auto de la data de 1 ianuarie 2010: • S.C. ABC ASIGURARI-REASIGURARI S.A. • S.C. ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI S.A. • S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. • S.C. ASIGURAREA ROMANEASCA - ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A. • S.C. EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. • S.C. SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE - REASIGURARE ASTRA S.A. • S.C. BCR ASIGURARI S.A. • S.C. CARPATICA ASIG S.A. • S.C. GENERALI ASIGURARI S.A. • S.C. GROUPAMA ASIGURARI S.A. • S.C. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A. • S.C. UNIQA ASIGURARI S.A.

Care este amenda pentru lipsa rca-ului?

 

Sanctiuni si excluderi

Daca sunteti implicat intr-un accident sau sunteti oprit de catre reprezentantii Politiei Rutiere in trafic si se constata ca nu aveti polita RCA valabila, atunci puteti fi penalizat cu:

  • amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei 
  • retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare 
  • retragerea placutelor cu numarul de inmatriculare sau inregistrare

Conform principiului asigurarilor de raspundere civila, pagubitul isi va primi compensarea, insa asiguratorul va recupera sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:

  • accidentul a fost produs cu intentie
  • accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmarire
  • persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului
  • accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie.

De asemenea, asiguratorii RCA nu acorda despagubiri:

  • daca asiguratul RCA are un interes patrimonial asupra bunului avariat
    Exemplu:
    are loc un accident intre doua vehicule apartinanad aceluiasi proprietar, fie ca este persoana fizica su juridica
  • pentru prejudiciile situate sub limita minima sau peste limita maxima a despagubirilor de asigurare prevazute in actul normativ in vigoare la data producerii accidentului, pentru avarierea ori distrugerea bunurilor in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor pagubite si de numarul persoanelor raspunzatoare de producerea pagubei pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei;
  • pentru amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul sau conducatorul autovehiculului asigurat, raspunzator de producerea pagubei, precum si cheltuielile de executare a hotararilor penale privind plata despagubirilor;
  • pentru cheltuielile facute in procesul penal de proprietarul, utilizatorul sau conducatorul autovehiculului asigurat, raspunzator de producerea pagubei, chiar daca in cadrul procesului penal s-a solutionat si latura civila;
  • pentru prejudiciile produse bunurilor transportate, daca intre proprietarul, utilizatorul autovehiculului care a produs accidentul sau conducatorul auto raspunzator si persoanele pagubite a existat un raport contractual;
  • pentru prejudiciile produse persoanelor sau bunurilor aflate in autovehiculul care a produs accidentul, daca asiguratorul poate dovedi ca autovehiculul respectiv era furat; 
  • pentru prejudiciile produse ca urmare a transportului de produse periculoase - radioactive, ionizante, inflamabile, explozive, corozive, combustibile -, care au determinat sau au agravat producerea pagubei;
  • pentru pretentiile ca urmare a diminuarii valorii bunurilor dupa reparatie.

IMAGINI



 
 
CONTACT METABOND & ASIGURARI NEAMT

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X